SEO-optimalisatie

seo-check

SEO staat voor search engine optimization. SEO is alle inspanningen om een webpagina hoog te laten scoren op relevante trefwoorden en trefwoordcombinaties in de gratis zoekresultaten van zoekmachines. Visueel kijken we daarbij naar keyword rankings in de midden balk van de Google zoekresultaten.

In gewone mensentaal: zorgen dat je hoger scoort met je keywords in bijvoorbeeld Google.

In het Nederlands spreken we over zoekmachine optimalisatie of gewoon ‘beter scoren in zoekmachines’.

De SEO-check als een startpunt voor SEO-optimalisatie

Voor de meeste KMO’s is goed scoren in zoekmachines ZEER belangrijk. KMO’s beschikken vaak niet over grote marketingbudgetten om andere online kanalen in te schakelen voor meer website bezoekers. Jammer genoeg weten veel webbouwers niet goed hoe om te springen met de enorme kansen die zoekmachines bieden.Daarom zien we nog heel vaak websites die op vlak van SEO totaal niet in orde zijn. Laat staan dat ze geschikt zijn om aan SEO-optimalisatie te kunnen gaan doen in de toekomst.

De belangrijke zaken om goed te scoren in Google ontbreken vaak op websites die we screenen.

seo-check-150x150

Nochtans is voor KMO’s en zelfstandigen de belangrijkste voorwaarde om leads binnen te halen via de website een goede vindbaarheid in Google & zoekpartners. Je rankings in zoekmachines zijn dus bijzonder relevant.

Voor de meeste van onze klanten is vindbaarheid in Google uiterst belangrijk. Google zorgt bij de meeste sites voor 40 tot 60% van de nieuwe bezoekers. Een zeer belangrijk kanaal dus om bezoekers naar uw site te halen. Naast het bouwen van een website of webshop is vindbaarheid in Google superbelangrijk!
Ontdek onze SEO-opleidingen.