WordPress Woocommerce webshop starten

Wat is WordPress WooCommerce?

WordPress Woocommerce voor Yves RenardWordPress heeft al een tijd WooCommerce, maar het laatste jaar heeft het platform enorme verbeteringen ondergaan. De gratis plugin die je je producten laat verkopen op een gestroomlijnde manier biedt thans enorme mogelijkheden. Omdat WordPress de plugin zelf heeft ontwikkeld, is er een naadloze integratie met je bestaande WordPress pagina.

WooCommerce geeft eigenaars en ontwikkelaars totale controle over de pagina’s die ze beheren. Dit kan onder ander met de zeer populaire elementor builder die je toelaat in de pagina view zelf (die de bezoeker ziet) aanpassingen uit te voeren.
Het stelt gebruikers in staat fysieke en digitale goederen te verkopen via hun webpagina. Hun digitale producten kunnen ze aanbieden als direct download (virtual products), productvariaties aanbieden (combinaties) kan ook en er zijn verschillende configuraties mogelijk.

Er zijn ook premium extensies die je nog meer laten doen. Zo heb je reserveringen, abonnementen en lidmaatschappen. Stel dat veel van je klanten regelmatig terugkomen en trouw je producten blijven kopen. Bied hen met WooCommerce een abonnement of lidmaatschap aan waar een korting aan vast hangt! Zo hou je hen tevreden en blijven ze zeker een trouwe klant.

Ook hoe je verzendingen verlopen, kan je helemaal controleren via WooCommerce. Zo kan je geografische beperkingen instellen en een minimumprijs linken aan je verzendingen. WooCommerce ondersteunt zelfs dropshipping, waar bestellingen op jouw webpagina naar de leverancier worden doorgestuurd. Deze levert het product dan direct aan de klant. Zo hou je de kosten van je voorraden minimaal.

Wanneer je klanten het product en de leveringswijze gekozen hebben, moeten ze ook betalen. Via WooCommerce zijn er enorm veel manieren om dit te doen. Zo kunnen je klanten kiezen uit PayPal, bankoverschrijvingen, (gangbare) creditcards en zelfs contant bij levering. Je beslist zelf welke opties er mogelijk zijn op je webshop en kunt ook nog uit 140 regionale betalingswijzen kiezen, zoals Strip, Amazon Payment, etc.

Heb je nog vragen rond WooCommerce of WordPress? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

Recente WordPress Woocommerce projecten uit ons portfolio

Waarom klanten vaak voor WordPress WooCommerce kiezen

Meer en meer webshops bouwen we met WordPress WooCommerce. Een van de grote voordelen is dat je de bedrijfswebsite en webshop naadloos kan integreren in mekaar. Bijkomend is WooCommerce ‘open source’. Dat wil zeggen dat zowat alles custom kan aangepast worden door onze developpers. Van variabele verzendingskosten per regio tot volledig custom gemaakte checkouts. Heel wat voordelen dus.

Bekijk alvast enkele recente WordPress WooCommerce projecten op onze development server :

Graag een offerte ontvangen voor jouw project? Of interesse in een subsidieerbare WordPress Woocommerce praktijkopleiding? Contacteer ons en we bekijken samen het beste pad voor jouw project.