Webdevelopment

25 jaar ervaring met webdevelopment

Onze eerste website hebben we gebouwd in 1995. Dat was de opkomst van internet, het prille begin van online marketing. De eerste sites werden gebouwd met 'de hamer en de beitel', m.a.w. alles was custom coded webdevelopment, maar steeds op basis van sterke branding. Een site inhoudelijk aanpassen moest in de code zelf gebeuren. Niet echt een klantvriendelijke manier van werken beseften we.

Al vlug ontdekten we de noodzaak om klanten zelf inhoudelijk wijzigingen te laten doen aan hun website. Zo bouwden we in '96-'97 ons eigen CMS systeem, lang voordat er sofwareplatvormen met cms-systemen op de markt kwamen.

Webdevelopnet met Flash voor IBIS.CHDie periode kwam ook Flash op de markt, het was een techniek om sites te voorzien van zeer knappe bewegende animaties. Die technologie werd een enorme trend. Er kwam ook een offline Flash player zodat gebouwde sites of online effecten, ook konden gebruikt worden om offline screenpresentaties te maken. Onze developpers waren er die tijd quasi fulltime mee bezig.

De stap naar 'new media' was gezet. Eind jaren negentig en begin jaren 2000 ontwikkelden we offline games op cd-rom en DVD voor o.a. Studio 100 (Samson & Gert) en Standaard uitgeverij (Kaatje, Klein Schanulleke, ...). Maar ook voor klanten zoals Johnson&Johnson en Ibis.ch ontwikkelden we heel wat geanimeerde presentaties voor groot scherm.

Eind jaren negentig en begin jaren 2000 was de periode van een enorme "e-hype'. Elk agency richtte die periode een eigen 'e-afdeling' op. Maar wij waren pionier in webdevelopment en CMS-systemen sinds midden jaren '90. Daar zijn we nog steeds fier op. Begin 2000 kwamen verschillende CMS systemen op de markt, waaronder WordPress. Ook Drupal en Joomla staken de kop op als software voor het maken van bedrijfswebsites. Qua e-commerce software was Magento zowat de eerste grote open-source technologie. Maar ook PrestaShop volgde enkele jaren later.

Ondertussen hebben we meer dan 500 eigen sites en webshops gebouwd en minstens evenveel sites en shops hebben we samen met onze klanten geoptimaliseerd.

Op basis van 25 jaar ervaring hanteer ik een model dat ik gebruik voor quasi alle online projecten. Wil je graag vernemen hoe we dit model voor jouw project kunnen inschakelen? Contacteer ons dan voor een afspraak of bel me op + 32(0)473 470 817.

In 11 stappen naar een sterke site

sterk webdevelopment in 11 stappen