PrestaShop webshop starten

Hoe begin je aan het maken van een PrestaShop webshop?

Wil je een PrestaShop webshop starten die je toelaat om continu je webwinkel te optimaliseren? Het werk begint immers pas wanneer jouw webshop online staat. Kiezen voor een flexibel webshop platform is een verstandige zet. Om geld te verdienen met je webshop, moet je zelf met goede marketing in de shop aan de slag kunnen gaan. Bij een PrestaShop webshop is dit laatste zeker het geval.

Voordelen Prestashop webshop

 • Betaalbaar platform voor grote webshops
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Zeer veel marketing mogelijkheden
 • SEO-friendly webshop platform
 • Ideaal voor B2B klantsegmentering
 • B2B en B2C in één webshop

Wat kost een PrestaShop webshop?

 • Grafisch volledig personaliseerbaar
 • B2C webshop vanaf €7500
 • B2C & B2B webshop in combinatie vanaf €10000
 • Een lagere investering dan vergelijkbare platformen
 • Lage jaarlijkse terugkerende kost
 • Steeds uitbreidbaar met extra talen en modules (Addons)

Wat is PrestaShop?

pretsashop webshop bouwen ?PrestaShop is een Frans softwareplatform dat een achttal jaar geleden werd doorontwikkeld, op het moment dat responsive- en mobile websitedesign al een must-have was. Het is een jong en fris softwaresysteem met enorme marketingmogelijkheden. Bovendien is PrestaShop qua gebruiksgemak voor de klant een koploper op de markt. Ideaal dus voor DIY-marketeers.
PrestaShop is ook zeer snel in vergelijking met andere platformen en uitermate geschikt voor SEO-optimalisatie. PrestaShop is aan een snelle opmars bezig in verschillende landen.

PrestaShop heeft geen kostprijs voor aankoop van de basislicentie en is gratis beschikbaar om te installeren in een developers omgeving (open source). Naast de basislicentie zijn er ‘bouwstenen’ waarmee de webshop gebouwd wordt en die volgens de functionaliteiten bij de start in kaart wordt gebracht. Met dit systeem van bouwstenen kan de e-shop ook altijd verder geoptimaliseerd worden. PrestaShop heeft enorme marketingmogelijkheden en is daarom een zeer verstandige keuze. Een webshop is immers nooit af.

PrestaShop vraagt gemiddeld één update per jaar (8 uur werk gemiddeld), de wederkerende kosten zijn dus laag.

En last but not least. Omdat een succes maken van e-commerce een inspanning van onze klanten zelf vraagt, is gebruiksgemak en flexibiliteit dé onderscheidende factor van PrestaShop ten opzichte van andere platformen.

PrestaShop webshop starten, kies een ervaren partner

 

PrestaSho webshop A-propos designmeubelen en kookshopMarketingpartner.be kent de PrestaShop software  door en door. Onze developers volgden opleidingen bij PrestaShop Frankrijk. Ze werken volgens een deontologie die wordt voorgeschreven door PrestaShop. Zo kunnen developers altijd een project van een andere PrestaShop partner probleemloos overnemen, omdat ze allemaal op dezelfde manier werken.

Het laatste jaar bouwden en optimaliseerden we verschillende PrestaShop webshops. De best scorende website heeft een conversie van 6,7 %. Hieronder enkele voorbeelden van B2C & B2B webshops gebouwd in PrestaShop, waar we steeds met plezier naar kijken:

https://berghut.be/ sportklimmen, alpinisme, speleologie & trekking Hamme
https://erea.be/nl/ producent energiezuinig transformatoren Wijnegem
https://jokershop.be/ verkleed en feestartikelen Rijkevorsel
https://shop.aanstokerij.be/ educatieve spelen & workshops
https://webshop.agropes.be/nl/ B2B webshop agragrische sector

https://a-propos.be/ design meubilair & kookartikelen Lochristi
https://shop.sasdranken.be/ online dranken 'T Sas Nijlen

Interessante artikelen over PrestaShop: