Mobile-first indexering: wat te doen?

In ons vorige blogartikel vertelden we je wat de mobile-first indexering net inhoudt.  Om het kort even samen te vatten: Google gaat vanaf nu vooral de mobiele versie van je webpagina’s gebruiken tijdens het crawlen naar zoekresultaten. Geen reden tot paniek! We vertellen je hier met welke simpele tips je jouw pagina optimaal in orde houdt!

Tips & tricks

Deze tips gelden vooral voor webpagina’s die voor de mobiele en desktop versie een URL delen.

Tip 1: Zorg er voor dat de content op je mobiele pagina niet of weinig verschilt van de content op je desktop pagina. Als je mobiele pagina’s geen inhoudelijke gaten vertonen, zal er weinig veranderen met de nieuwe indexering.

Tip 2: De structured data in de Urls van je verschillende pagina’s zijn ook best hetzelfde. Als je die structured data door een programma laat regelen, kijk het dan zeker even na en pas aan waar nodig!

Tip 3: Ook de metadata op je webpagina’s is best hetzelfde. Hou je metadata sowieso goed bij maar zorg er dus ook voor dat je mobiele pagina niet achterloopt

Google mobile mobile-first indexering index seo tips and tricks

Als je met deze tips aan de slag gaat dan ben je al goed op weg! Kijk zeker eens bij Google zelf, wat zij zeggen over hun mobile-first indexering.

Webshopacademie biedt opleidingen aan rond SEO en Google:

Snel een offerte nodig ?

Contacteer ons

John Van Den Eyndelaan 5A, 2520 Ranst – Antwerpen

Phone: +32 (0)3 298 47 90
Mobile: +32 (0)473 470 817
Email: info@marketingpartner.be