Google mobile mobile-first indexering index seo tips and tricksMobile-first indexering: wat te doen? In ons vorige blogartikel vertelden we je wat de mobile-first indexering precies inhoudt. Om het kort even samen te vatten: Google gaat vanaf nu vooral de mobiele versie van je webpagina’s gebruiken tijdens het crawlen naar zoekresultaten. Geen reden tot paniek! Dankzij onze simpele tips voor mobile-first indexering blijft jouw pagina optimaal in orde!

Tips & tricks voor betere mobile indexering

Deze tips gelden vooral voor webpagina’s die voor de mobiele en desktop versie een URL delen.

Tip 1: Zorg er voor dat de content op je mobiele pagina niet of weinig verschilt van de content op je desktop pagina. Als je mobiele pagina’s geen inhoudelijke gaten vertonen, zal er weinig veranderen met de nieuwe indexering.

Tip 2: De structured data in de URL's van je verschillende pagina’s zijn ook best hetzelfde. Als je die structured data door een programma laat regelen, kijk het dan zeker even na en pas aan waar nodig!

Tip 3: Ook de metadata op je webpagina’s is best hetzelfde. Hou je metadata sowieso goed bij, maar zorg dat je mobiele pagina niet achterloopt.