Het juiste e-commerce platform kiezen

Het juiste e-commerce platform kiezen, is een belangrijke stap bij het bouwen van een webshop. Voordat je die keuze kan maken, moet je echter eerst een aantal dingen hebben klaarstaan. Lees daarvoor onze blogberichten over het opstellen van concrete doelen voor een website en over het belang van een herkenbare huisstijl. Daarin leer je meer over de eerste stappen die je moet ondernemen. In dit artikel gaan we een stapje verder en zoomen we in op de verschillende soorten webshops die er zijn. We proberen je te helpen achterhalen welk soort webshop het beste bij jou past.

Denk goed na voor je begint

Wanneer je aan een webshop begint, moet je zien dat je alle producten die je wil verkopen ook hebt. Daarnaast moet je ook op voorhand beslist hebben welke aspecten van een webshop jij zeker wilt en daar de belangrijkste inhoud voor geschreven hebben.

Als je alle producten en de belangrijkste inhoud klaar hebt, is het tijd om na te denken over het platform. Welk platform je best kiest, hangt in belangrijke mate af van de must have functionaliteiten bij de start. Maar ook de marketing voor je webshop zal die keuze beïnvloeden.

e-commerce platform keuze prestashop lightspeed

Kies het juiste e-commerce platform en vergelijk

Er zijn twee grote groepen van e-commerce platformen:

 • Selfhosted software:
  • Van de plank software
  • Maandelijks abonnement
  • Lage opstartkost
  • Vaak prima eerste kennismaking met e-commerce

Als je voor deze optie kiest, dan bieden wij Lightspeed aan. Lightspeed heeft koppelingen met een kassasysteem en is volledig geoptimaliseerd qua SEO. Er zijn ook standaard een aantal interessante marketingfuncties inbegrepen. Allemaal handige extraatjes, nietwaar?

 • Opensource software:
  • Meestal hulp van een ervaren developer nodig
  • Niet afgeschermd dus onbeperkt aanpasbaar
  • Veel mogelijkheden om marketing uit te werken
  • Veel mogelijkheden om webshop te optimaliseren

Kies je voor deze optie, dan bieden wij PrestaShop aan. PrestaShop is relatief eenvoudig om op te zetten en de marketingmogelijkheden voor webshop optimalisatie zijn zeer uitgebreid. Dat is mooi meegenomen!

Zoek je hulp bij het opzetten van een webshop of website? Wil je jouw bestaande webshop verder optimaliseren? Aarzel dan niet om ons te contacteren! We bieden verschillende pakketten aan rond marketing support en rond technisch support. Informeer je ook zeker over onze Boost-je-webshop opleiding, daar leer je meer uit je platform te halen. Deze opleiding kan je inspireren om direct aan de slag te gaan met je eigen webshop!