Het juiste e-commerce platform kiezen

Het juiste e-commerce platform kiezen

Het kiezen van het juiste e-commerce platform is een belangrijke stap bij het bouwen van een webshop, maar je moet eerst een aantal dingen klaar hebben staan. Lees onze blogberichten over het opstellen van een aantal concrete doelen voor een website en over het belang van een herkenbare huisstijl. Daar leer je meer over de eerste stappen die je moet ondernemen. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten webshops die er zijn. We proberen je te helpen achterhalen welke soort webshop het beste bij jou past.

Kies het juiste e-commerce platform

Wanneer je aan een webshop moet beginnen, moet je zien dat je alle producten die je wil verkopen ook hebt. Je moet op voorhand ook nagedacht hebben over de verschillende aspecten van een webshop die jij zeker wilt en daar de belangrijkste inhoud voor geschreven hebben

Als je alle producten en de belangrijke inhoud klaar hebt, is het tijd om te gaan nadenken over welk platform je gaat kiezen. Dit hangt in belangrijke mate af van de must have functionaliteiten bij de start. Maar ook de marketing voor je webshop gaat die keuze beïnvloeden.

e-commerce platform keuze prestashop lightspeed

Een webshop bouwen begint met juist keuzes maken

Er zijn twee grote groepen van e-commerce platformen:

 • Selfhosted software:
  • van de plank software
  • Maandelijks abonnement
  • Lage opstartkost
  • Vaak prima eerste kennismaking met e-commerce

Als u voor deze optie zou willen gaan dan bieden wij LIGHTSPEED aan omdat dit platform koppelingen heeft met een kassasysteem en volledig is geoptimaliseerd qua SEO. Er zijn ook standaard een aantal interessante marketingfuncties inbegrepen.

 • Opensource software:
  • meestal hulp van ervaren developer nodig
  • Niet afgeschermd dus onbeperkt aanpasbaar
  • Veel mogelijkheden om marketing uit te werken
  • Veel mogelijkheden om webshop te optimaliseren

Wilt u deze optie dan bieden wij PrestaShop aan omdat het relatief eenvoudig is om op te zetten en de marketingmogelijkheden voor webshop optimalisatie zeer uitgebreid zijn.

Zoek je hulp bij het opzetten van een webshop of website? Wil je jouw bestaande webshop verder optimaliseren? Wij zitten met jou rond de tafel en bespreken samen wat er kan en wat jij best doet. We bieden verschillende pakketten aan rond marketing support en rond technische support. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren! We bieden een opleiding aan rond marketing voor e-commerce, die je kan inspireren om direct aan de slag met je eigen webshop!