Waarom zijn concrete doelen zo belangrijk voor je webshop?

Waarom webshop doelen opstellen?

De afgelopen jaren heeft dit bedrijf honderden webshops geanalyseerd. Een vraag die we altijd stellen, is ‘Hoeveel wil je verkopen en hoeveel wil je daar aan verdienen?’. Steevast krijgen we het antwoord ‘Hoe meer, hoe beter!’ maar we krijgen nooit concrete cijfers of doelen.

Het opstellen van webshop doelen is belangrijk om je webshop te kunnen evalueren en te verbeteren. Het echte werk begint pas als je webshop begint te draaien. Als je vooraf een concreet doel hebt vastgelegd, kan je achteraf nakijken waarom je er net wel of net niet in geslaagd bent het doel te bereiken.

Bussinesdoelstellingen maken daar een groot deel van uit. Wat we wel zien, is dat veel (vaak beginnende) ondernemers vaak vergeten persoonlijke doelen te bepalen. Ze vergeten er voor te zorgen dat de fun van het project hen niet ontgaat, wanneer ze net cijfers willen halen en wat er op het einde voor hen overblijft. Dit zijn ook concrete doelen die niet onderdoen aan hun zakelijke equivalenten.

 concrete webshop doelen opstellen doelstellingen webshop

Bepaal dus op voorhand zeker wat je wilt verkopen, aan wie je het wilt verkopen en hoeveel je wilt verkopen binnen een bepaalde tijd. Kijk ook eens bij je concurrenten wat zij net doen en wat hun doelen lijken te zijn.

We hameren er dus op dat je als ondernemer eerst een aantal concrete doelen moet opstellen. Vanaf dat je die hebt kunnen toetsen aan de realiteit, kan je verder je webshop uit bouwen.

Zoek je hulp bij het opzetten van een rendabele webshop? Wij zitten met jou rond de tafel en bespreken samen wat er kan en wat jij best doet. We bieden verschillende pakketen aan rond marketing support en rond technische support. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

NIEUW praktijkopleidingen e-commerce door e-commerce experten

e-commerce praktijkopleidingen door kmo portefeulle dienstverlener