Het belang van een herkenbare huisstijl

Maak je project herkenbaar

In dit artikel bespreken we het belang van een coherent concept rond je bedrijf. Een herkenbaar logo, een eigen identiteit en huisstijl en een gemakkelijk vindbare domeinnaam maken daar het verschil.

Naast het opbouwen van je bedrijf en je webshop, moet je het belang van een goed logo niet onderschatten. Een professioneel en herkenbaar logo maakt dat uw bedrijf onderscheiden kan worden van de concurrentie.

Zorg er ook voor dat uw logo afgestemd is op uw huisstijl. Een goed uitgewerkte huisstijl die bij de uitstraling van je product of dienst past, geven de bezoeker vertrouwen. Zorg er ook voor dat jij je goed voelt bij de huisstijl, dat is van even groot belang. Als jij je niet thuis voelt op je website dan zal de klant daar ook moeite mee hebben.

Ook je domeinnaam moet duidelijkheid scheppen voor de klant. Kies geen vage verwijzing naar je bedrijf.

Zorg voor een aangename sfeer

Wanneer je je webshop grafisch laat uitwerken, zorg er dan voor dat er met al deze aspecten rekening gehouden wordt. Webshops die amateuristisch afgewerkt zijn, hebben zelden goede verkoopresultaten. Vergelijk het met een fysieke winkel waar de gordijnen scheef hangen, de vensters vies zijn en de kasten enkele deuren missen. Een potentiële klant zal het zaakje niet vertrouwen en weer naar buiten gaan. Of nog sterker: hij durft misschien niet eens binnen te komen.

Zo zal een online bezoeker ook wegklikken als hij een website niet aantrekkelijk vindt. Hiermee wordt de belangrijkste insteek voor succesvolle e-commerce benoemd:

Zorg dat je bezoeker een goed gevoel krijgt op je webshop.

Als dit het geval is dan zal hij/zij blijven rondneuzen op je website en misschien iets kopen.

Herkenbare huisstijl website webshop optimalisatie design klantgericht klantvriendelijk logo huisstijl domeinnaam

Zoek je hulp bij het opzetten van een webshop of website? Wilt u uw bestaande webshop verder optimaliseren? Wij zitten met jou rond de tafel en bespreken samen wat er kan en wat jij best doet. We bieden verschillende pakketten aan rond marketing support en rond technische support. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

NIEUW! Praktijkopleidingen e-commerce door e-commerce experten

e-commerce praktijkopleidingen door kmo portefeulle dienstverlener