Het belang van een herkenbare huisstijl

Werk met een herkenbare huisstijl

Herkenbaarheid is troef. Wil je uitgroeien tot een succesvol bedrijf? Zorg dan voor een coherent concept rond je bedrijf. Een herkenbaar logo, een gemakkelijk te vinden domeinnaam, een eigen identiteit en een herkenbare huisstijl maken werkelijk een groot verschil!

Een goed uitgewerkte en herkenbare huisstijl die bij de uitstraling van je product of dienst past, geeft je bezoekers vertrouwen. Zorg ervoor dat ook jij je goed voelt bij je huisstijl, dat is van even groot belang. Als jij je niet thuis voelt op je website, dan zullen ook je klanten daar moeite mee hebben.

Onderschat daarnaast het belang van een goed logo niet. Dankzij een professioneel en herkenbaar logo kunnen potentiële klanten je bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Een goed logo is afgestemd op je huisstijl.

Kies tot slot voor een heldere domeinnaam die meteen duidelijkheid schept voor de klant. Gebruik geen vage verwijzing naar je bedrijf.

Zorg voor een aangename sfeer

Webshops die amateuristisch afgewerkt zijn, hebben zelden goede verkoopresultaten. Vergelijk het met een fysieke winkel waar de gordijnen scheef hangen, de vensters vies zijn en de kasten enkele deuren missen. Een potentiële klant zal het zaakje niet vertrouwen en weer naar buiten gaan. Of nog sterker: hij durft misschien niet eens binnen te komen.

Op dezelfde wijze zal ook een online bezoeker wegklikken als hij een website niet aantrekkelijk vindt. Houd daarom bij de grafische uitwerking van je webshop rekening met alle vermelde aspecten en bezorg je klanten tezamen met een herkenbare huisstijl ook een aangename sfeer. De belangrijkste insteek voor succesvolle e-commerce is niet voor niets:

Zorg dat je bezoekers een goed gevoel krijgen op je webshop.

Wanneer dat het geval is, zullen ze blijven rondneuzen op je website en misschien iets kopen.

Herkenbare huisstijl website webshop optimalisatie design klantgericht klantvriendelijk logo huisstijl domeinnaam

Zoek je hulp bij het opzetten van een webshop of website? Wil je jouw bestaande webshop verder optimaliseren? Wij zitten met jou rond tafel en bespreken samen wat er kan en wat jij best doet. Bovendien bieden we verschillende pakketten aan rond marketing support en rond technisch support. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!