Hoe voeg je een YouTube-video toe aan een product in PrestaShop?

Een YouTube-video op de pagina van een product zetten, kan je klant helpen bij het maken van zijn keuze. Het kan zelfs de doorslaggevende factor zijn voor zijn beslissing! Wij leggen je hier uit hoe je precies een video toevoegt op je PrestaShop website.

Een YouTube-video toevoegen aan een product in Prestashop

Dankzij de "Product Videos - YouTube" module van PrestaShop, kan je een YouTube-video weergeven op een productpagina van je webshop. Je stelt dit in op de productdetailpagina in het adminpaneel van de webshop. De volgende drie stappen leggen duidelijk uit hoe je te werk moet gaan:

  1. Ga naar de detailpagina van een product en navigeer naar het tabblad "Product Videos - YouTube".
  2. Op dit tabblad kan je de URL van de YouTube-pagina met het gewenste filmpje invoegen. Kopieer deze URL op de YouTube-pagina in je browser.
  3. Klik tot slot op "Opslaan" om de aanpassing door te voeren.

Onderstaande afbeeldingen brengen de verschillende stappen in beeld.

PrestaShop webshop YouTube-video video toevoegen

PrestaShop webshop YouTube-video video toevoegen

Heb je nog vragen over het gebruik van video's op je webshop? Zoek je hulp bij het opzetten van een rendabele webshop? Wij zitten met jou rond tafel en bespreken samen wat er allemaal mogelijk is. Bovendien bieden we verschillende pakketen aan rond marketing support en rond technisch support. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!