Sorteervolgorde van producten op categoriepagina – PrestaShop

De sorteervolgorde van producten aanpassen

Soms wil je de producten op je webshop in een bepaalde volgorde weergeven. Via "Instellingen > Producten" kan je de sorteervolgorde van producten op een categoriepagina aanpassen. In de sectie "Paginering" heb je verschillende sorteeropties.

Nieuwe producten worden standaard achteraan de lijst toegevoegd. Dat kan je aanpassen via de optie "positie binnen categorie".

Als je producten alfabetisch wilt sorteren, kies dan voor de optie "Product". Via de instelling "Standaard bestelling product" kan je ofwel oplopend (A-Z) ofwel aflopend (Z-A) sorteren. Op de volgende afbeelding zie je hoe dat er uit ziet:

Sorteervolgorde van producten op categoriepagina – PrestaShopa

Producten handmatig positioneren in categorie 

Wanneer bij instelingen de optie “Positie binnen categorie” is aangevinkt, kan je de producten in een categorie handmatig sorteren of positioneren. Het volgende stappenplan in combinatie met de afbeeldingen geeft duidelijk weer hoe je te werk moet gaan:

  1. Ga naar de productencatalogus via “Catalogus > Producten”.
  2. Klik de optie “Filter op categorie” aan. De boomstructuur van je categorieën wordt zichtbaar. Klik op de categorie waarin je de producten wil sorteren.
  3. Bij de producten is nu een pijl-icoon zichtbaar. Wanneer je dit icoon aanklikt en vervolgens aangeklikt houdt, kan je het verslepen naar de gewenste locatie binnen de catalogus.
  4. Wanneer je het product loslaat, wordt de aangepaste positie ook meteen opgeslagen.
Sorteervolgorde van producten op categoriepagina
Sorteervolgorde van producten op categoriepagina
Sorteervolgorde van producten op categoriepagina

Heb je nog andere vragen over PrestaShop? Of wil je meer te weten komen over het opzetten van een rendabele webshop? Aarzel niet om ons te contacteren! We bieden verschillende pakketen aan rond marketing support en rond technisch support.