De optie ‘Afhalen in de winkel’ op PrestaShop

'Afhalen in de winkel' op PrestaShop

Net zoals de optie "Verzending",  is ook "Afhalen in de winkel" een vaak gebruikte optie. De klant moet dan meestal geen verzendkosten betalen en komt zijn bestelling zelf ophalen in de winkel.

Als webshopbeheerder moet je echter weten dat onderstaande beschrijvingen niet standaard in PrestaShop zitten. Je moet ze zelf manueel toevoegen. Dat kan je ofwel zelf doen ofwel door iemand anders in orde laten brengen.

Breng je klant op de hoogte dat zijn bestelling klaarstaat

Zodra je een bestelling hebt voorbereid, kan je de klant daarvan op de hoogte brengen. Geef de bestelling daarvoor de status "Klaar voor afhaal". Er zal automatisch een mail worden verstuurd naar je klant met de melding dat zijn bestelling klaarstaat. Deze automatische mail bevat ook het adres en de openingsuren van je winkel.

afhalen in de winkel PrestaShop webshop optimalisatie

Bestelling op status "Afgehaald" zetten

Nadat je klant zijn bestelling is komen afhalen in de winkel, verander je de status van de bestelling best in "Afgehaald". Zo bewaar je het overzicht tussen de verschillende bestellingen en weten ook andere webshopbeheerders of de bestelling al dan niet de deur uit is.

De status "Afgehaald" verstuurt geen extra informatie naar de klant. Deze is enkel bedoeld om achter de schermen orde te kunnen handhaven.

afhalen in de winkel PrestaShop webshop optimalisatie

Zit je nog met vragen? Wil je meer weten over PrestaShop? Contacteer ons! Wij beantwoorden je vragen en bekijken samen met jou wat er kan en wat het beste is voor jouw webshop. Interesse in een gratis SEO-check?