De optie ‘Afhalen in de winkel’ op PrestaShop

‘Afhalen in de winkel’ op PrestaShop

Een vaak gebruikte optie als “verzending” is de optie “Afhalen in de winkel”. De klant hoeft dan (eventueel) geen verzendkosten te betalen en komt zijn bestelling zelf ophalen in de winkel. 

Als webshopbeheerder dien je de klant op een iets andere manier te informeren. Onderstaande beschrijvingen zitten niet standaard in PrestaShop. Je moet ze manueel toevoegen. Dit kan je zelf doen of iemand anders dit voor jou laten doen.

Klant op de hoogte brengen dat zijn bestelling klaarstaat

Van zodra je een bestelling hebt voorbereid, kan je de klant hiervan op de hoogte brengen. Je geeft de bestelling dan de status “Klaar voor afhaal”. Er zal automatisch een mail worden verstuurd naar de klant, met melding dat zijn bestelling klaarstaat, het adres van de winkel en de openingsuren.

afhalen in de winkel PrestaShop webshop optimalisatie
 

Bestelling op status “Afgehaald” zetten” 

Nadat de klant zijn bestelling is komen ophalen, kan je de bestelling best de status “Afgehaald” meegeven. Hierdoor kan je het overzicht bewaren tussen de bestellingen en is het duidelijk voor andere webshopbeheerders of de bestelling al dan niet de deur uit is. 

De status “Afgehaald” verstuurd geen extra informatie naar de klant. Deze is enkel bedoeld om achter de schermen het overzicht te bewaren. 

afhalen in de winkel PrestaShop webshop optimalisatie

Zit je nog met vragen? Wil je meer weten over PrestaShop? Contacteer ons dan! Wij beantwoorden je vragen en kijken samen met jou naar wat er kan en wat er het beste is voor jouw webshop. Interesse in een gratis SEO-check?

NIEUW praktijkopleidingen e-commerce door e-commerce experten

e-commerce praktijkopleidingen door kmo portefeulle dienstverlener