PrestaShop webshop maken? Een zeer goed idee!

Kies voor een PrestaShop webshop

Tal van mensen lopen rond met het idee een eigen onderneming te starten. Een Prestashop webshop maken is een relatief laagdrempelige manier om daar invulling aan te geven. Tenminste, als de webshop eenmaal staat en goed functioneert, dan zou je er weinig tijd en energie in moeten hoeven stoppen. Maar eerst daar komen. Een webshop maken is natuurlijk voor lang niet iedereen gesneden koek.

Een webshop maken is voor veel startende ondernemers niet weggelegd. Overweeg daarom om dit uit te besteden aan een derde partij. Want als je passie niet ligt in het maken of het onderhouden van een webshop, dan is het van groot belang dat de webshop die gebouwd wordt eenvoudig te onderhouden is voor iemand met relatief weinig kennis van IT. Denk daarbij aan het toevoegen van nieuwe producten en het aanpassen van prijzen. Laten we daarom eerst eens kijken hoe een PrestaShop webshop maken precies in zijn werk gaat.

Hoe maak je een PrestaShop webshop?

Of je een PrestaShop website maken nou helemaal zelf oppakt of dit uitbesteedt aan een derde partij, het basisprincipe voor het maken van een webshop is altijd hetzelfde. In feite is een eenvoudige webshop niets anders dan een website met extra software, of plug-ins, die de specifieke functionaliteiten van een webshop mogelijk maken.Prestashop webshop aanmaken how to

Wat dat laatste betreft zijn er inmiddels verschillende zeer gebruiksvriendelijke e-commerce pakketten beschikbaar, die het voor iedereen mogelijk maken om een webshop te beheren. Een voorbeeld van een dergelijk pakket is PrestaShop. PrestaShop is open source en is zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn steeds diverse updates en plug-ins om het pakket helemaal af te stemmen op jouw wensen.

De vele voordelen van een PrestaShop webshop

Er zijn vele redenen waarom een beginnend ondernemer het best kiest om een PrestaShop webshop te maken. Hierboven noemden we al het feit dat het open source en zeer gebruiksvriendelijk is. Daarmee is het ook een van de meest actuele pakketten waarvoor altijd relevante updates en aanvullingen beschikbaar zijn.

Heb je ook plannen voor een nieuwe e-shop? Overweeg dan zeker PrestaShop hiervoor te gebruiken.

We zien vijf belangrijke voordelen van dit platform:

  1. Het PrestaShop e-shop platform is zeker een haalbare investering (zeker als je het vergelijkt met bv. Magento)
  2. De e-shop software is zeer gebruiksvriendelijk
  3. PrestaShop omvat zeer interessante marketingtools voor conversie-optimalisatie van e-shops
  4. PrestaShop is geschikt voor multishops vanuit één centrale voorrraad
  5. Een PrestaShop e-shop is relatief eenvoudig in te richten

Een PrestaShop webshop maken betekent dus ook dat deze later, mocht jouw webshop een groot succes blijken, eenvoudig kan worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. PrestaShop is bovendien beschikbaar in vele talen, waaronder Nederlands. Je kan er dus altijd mee overweg. Een webshop maken gaat het best in PrestaShop. Wil je zelf ervaren hoe het werkt?

Heb je nog vragen? Plannen om zelf een PrestaShop webshop te laten bouwen? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Vraag hier een offerte aan voor een nieuwe webshop!