PrestaShop webshop maken? Een zeer goed idee!

Kies voor een PrestaShop webshop

Tal van mensen lopen rond met het idee om een eigen onderneming te starten. Een PrestaShop webshop maken, is een relatief laagdrempelige manier om daar invulling aan te geven. Tenminste, als je webshop eenmaal staat en goed functioneert, dan zou je er weinig tijd en energie in moeten stoppen. Maar natuurlijk moet je webshop eerst in elkaar gestoken worden. En dat is lang niet voor iedereen gesneden koek.

Een webshop maken, is voor veel startende ondernemers niet weggelegd. Overweeg daarom om dit uit te besteden aan een derde partij. Als je passie niet ligt in het IT gedeelte van je webshop, is het erg belangrijk dat je webshop eenvoudig te onderhouden is voor iemand met relatief weinig kennis van IT. Denk daarbij aan het toevoegen van nieuwe producten en het aanpassen van prijzen. Laten we daarom eerst eens kijken hoe een PrestaShop webshop maken precies in zijn werk gaat.

Een PrestaShop webshop maken

Of je jouw PrestaShop webshop nu helemaal zelf bouwt, of dit uitbesteedt aan een derde partij, het basisprincipe voor het maken van een webshop is altijd hetzelfde. In feite is een eenvoudige webshop niets anders dan een website met extra software of plug-ins die de specifieke functionaliteiten van een webshop mogelijk maken.Prestashop webshop aanmaken how to

Wat dat laatste betreft, zijn er inmiddels verschillende gebruiksvriendelijke e-commerce pakketten beschikbaar, die het voor iedereen mogelijk maken om een webshop te beheren. PrestaShop is een voorbeeld van zo'n pakket. Dit platform is open source en zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn steeds diverse updates en plug-ins om het pakket helemaal af te stemmen op jouw wensen.

De vele voordelen van een PrestaShop webshop

Er zijn vele redenen waarom een beginnend ondernemer het best kiest voor een PrestaShop webshop. We vermelden reeds dat PrestaShop een open source en zeer gebruiksvriendelijk platform is. Daarmee is het ook een van de meest actuele pakketten waarvoor altijd relevante updates en aanvullingen beschikbaar zijn.

Heb je plannen voor een nieuwe e-shop? Overweeg dan zeker om PrestaShop daarvoor te gebruiken.

We zien vijf belangrijke voordelen van dit platform:

  1. Het PrestaShop e-shop platform is een haalbare investering (zeker als je het vergelijkt met bv. Magento)
  2. De e-shop software is zeer gebruiksvriendelijk
  3. PrestaShop omvat interessante marketingtools voor conversie-optimalisatie van e-shops
  4. PrestaShop is geschikt voor multishops vanuit één centrale voorrraad
  5. Een PrestaShop e-shop is relatief eenvoudig in te richten

Een PrestaShop webshop maken, betekent dus dat deze later - mocht jouw webshop een groot succes blijken - eenvoudig kan worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. PrestaShop is bovendien beschikbaar in vele talen, waaronder Nederlands. Conclusie: een webshop maken gaat het best in PrestaShop. Ga ermee aan de slag en ervaar zelf hoe het werkt!

Zit je nog met vragen? Heb je plannen om zelf een PrestaShop webshop te laten bouwen? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Vraag hier een offerte aan voor een nieuwe webshop!