Google Analytics aan je webshop koppelen

Lancering van je webshop

Het is zo ver, je gaat je webshop lanceren! Voor je dit ook echt doet, kan je best even nakijken of je een paar belangrijke stappen niet hebt overgeslagen, zoals het koppelen van Google Analytics aan je webshop! Sommige ondernemers kijken zo hard uit naar de lancering van hun webshop dat ze een aantal dingen compleet over het hoofd zien.

Koppel Google Analytics aan je webshop

Het is niet te geloven hoe vaak we een webshop analyseren en vaststellen dat Google Analytics niet gekoppeld werd bij de start. Vraag aan je webbouwer dat hij/zij dit in orde brengt voor de lancering en zorg er ook voor dat je webbouwer een account voor je aanmaakt met de rechten op het hoogste beheerdersniveau.

Je kan zelf ook een account aanmaken voor je webshop via deze pagina. Als je niet zo handig bent met computers kan je dit altijd vragen aan je webbouwer.

Google Analytics koppelen webshop optimalisatie performance analysing

Vanuit het gedrag van je bezoekers kan je jouw webshop optimaliseren

Nadat Google Analytics aan je webshop gekoppeld is, moet je e-commerce tracking activeren. Dit levert je interessante informatie op over de performantie van je webshop, zoals het klikgedrag van klanten, de SEO status van je website binnen adwords en veel meer. Google Analytics verzamelt tonnen aan data over je webshop en zorgt er voor dat jij er mee aan de slag kan. Zo kan je je webshop continue optimaliseren.

Lees in dit blogartikel meer over Google Analytics en wat het voor jouw kan doen!

Heb je nog vragen rond Google Analytics en hoe het jou helpt bij het optimaliseren van je webshop? Wij zitten met jou rond de tafel en bespreken samen wat er kan en wat jij best doet. We bieden verschillende pakketten aan rond marketing support en rond technische support.

Wij bieden een volledige SEO- marketing dienstverlening aan en opleidingen voor een betere vindbaarheid in Google