Featured products op PrestaShop

Featured products op PrestaShop

Tijdens bepaalde periodes in het jaar (Halloween, Valentijn, …) is het soms handig om een paar producten als ‘featured product’ even in de kijker te zetten. Je kan dit doen aan de hand van een ‘featured products’-weergave in PrestaShop.

Deze weergave wordt vaak op de homepage getoond, zodat je bezoekers meteen enkele producten kan tonen die hij volgens jou zeker moet gezien hebben, of waar je een speciale actie rond doet.

PRODUCT TOEVOEGEN AAN ‘FEATURED PRODUCTS’

Prestashop voorziet een standaardfunctionaliteit waarbij alle “featured products” verzameld worden in de ‘Home’-categorie van je shop. Deze ‘Home’-categorie is automatisch aanwezig, die hoef je niet zelf aan te maken. Deze categorie staat op het hoogste niveau van de categorieladder.

De volgende stappen laten zien hoe je een product als ‘featured product’ bewaart:

  1. Ga via het adminpaneel naar een detailpagina van een product en klik op de tab “Associaties
  2. In deze tab zie je alle categorieën waaraan dit product gekoppeld is. Om het product ook aan de “featured products” te koppelen, klik je de Home categorie aan.
  3. Klik daarna op opslaan
Featured product in de kijker Prestashop webshop optimalisatie

PRODUCTEN VAN ‘FEATURED PRODUCTS’ BEKIJKEN

Om makkelijk alle producten te bekijken die op dit moment in je “featured products” weergave zitten, kan je de catalogus filteren om enkel de producten uit de “Home”-categorie te bekijken.

De volgende stappen laten zien hoe je al je ‘featured products’ in een lijstje kan bekijken:

  1. Via Catalogus > Producten klik je op de knop “Filter op categorie”.
  2. Je krijgt de categoriestructuur van de shop te zien.
  3. Klik de eerste categorie “Home” aan om alle “featured products” te zien.
Featured product in de kijker Prestashop webshop optimalisatie

Heb je nog vragen over PrestaShop? Of wil je meer weten over webshop optimalisatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij zitten met jou samen en bekijken wat er het beste bij je past! We bieden verschillende pakketen aan rond marketing support en rond technische support.

Webshopacademie organiseert opleidingen rond PrestaShop en SEO-optimalisatie: