Een sterke website is stap 1 

Tegenwoordig weet iedereen dat een sterke website noodzakelijk is om een onderneming succesvol te maken. Je website staat namelijk centraal in je online marketing. Je website is namelijk de centrale plek waar al je content verzameld is. Alle andere communicatie, zowel online als offline, is erop gericht om mensen naar deze plek te leiden. Oftewel, je andere communicatie zorgt voor trafiek. Dit is positief, maar al die bezoekers hebben geen nut als je website niet goed in elkaar zit. Daarnaast moeten de bezoekers doen wat jij wil dat ze doen op jouw website. En dat kan pas wanneer je een sterke website hebt. Om te beslissen wat je wilt dat ze moeten doen is het belangrijk dat je doelstellingen bepaalt. Dat is stap 1 voor een sterke website.

7 stappen om een sterke website te bouwen 

Voordat je een sterke website kan bouwen is een goede voorbereiding essentieel. De volgende zeven stappen helpen je daarbij.

  1. Omschrijf je diensten/producten/markt
  2. Breng je website doelstellingen en tijdslaan goed in kaart
  3. Maak een gratis bedrijfsprofiel op Google Mijn Bedrijf
  4. Denk na over een sterk (visueel) concept van je website en zoek eventueel voorbeelden
  5. Werk een functionele analyse uit van de site
  6. Breng de externe partners en/of leveranciers in kaart voor je nieuwe website
  7. Maak een plan voor hoe je bezoekers naar je website wil halen

Na deze zeven stappen bouw je de daadwerkelijke website. Dat is niet het moeilijkste stuk. Maar er daadwerkelijk wat mee verdienen is een ander verhaal. Ook al helpen de bovenstaande stappen je er al voor een stuk mee, ze maken je nog niet zichtbaar in Google. Lees meer over onze e-commerce opleidingen die jou kunnen helpen om te renderen met jouw website of webshop.