Hoe werken refunds op Mollie?

Refunds op Mollie.com

Gedeeltelijke terugbetalingen via Mollie of refunds zijn helemaal niet moeilijk, als je maar weet hoe ze werken. Om een betaling terug te kunnen storten, zoek je deze eerst op in het transactie-overzicht op je account. Klik vervolgens op de button ‘Terugstorten’.

refund button Mollie.com/dashboard terugbetalingen Mollie

Op het volgende scherm kan je invullen welk bedrag je wilt terugstorten. Dit kan het totaalbedrag zijn of een deel van het bedrag. Je kan hier ook een omschrijving bij de betaling invullen. De klant ziet die bij de bijschrijving staan in zijn/haar bankomgeving. 

Terugstortingen worden telkens de eerstvolgende werkdag verwerkt. Voor de meeste betaalmethodes geldt dat de klant het bedrag dezelfde dag al op de rekening ontvangt. Dit hangt af van het land waar de rekening zich bevindt.

refund button Mollie.com/dashboard terugbetalingen Mollie

Refunds op Mollie via creditcards

Het terugstorten van een creditcard transactie kan langer duren omdat het via de systemen van  onze creditcard leverancier en de creditcard maatschappijen gaat. Als je een creditcard transactie refundt dan zal deze uiterlijk binnen 14 dagen op het creditcard statement van de klant staan.

Let op, het bedrag van de creditcard refund zal niet op de rekening van de consument gestort worden. De consument kan deze refund terugvinden op de creditcard statement. Dit is het overzicht waar alle transacties van de creditcard terug te zien zijn.

Heb je nog meer vragen rond betalingstransacties zoals refunds op Mollie.com? Aarzel dan niet ons te contacteren! Wij geven je een idee van wat er allemaal mogelijk is.