E-commerce en SEO-teksten optimalisatie

Bij Marketingpartner werken we aan de hand van een stappenplan om jou te helpen met je LightSpeed, PrestaShop of WooCommerce webshop. In ons traject helpen we jou bijvoorbeeld met het plannen en opbouwen van je webshop, monitoren we voor jou hoe je website het doet en geven we opleidingen zodat je ook zelf verder kan gaan met het blijven verbeteren van je website of webshop. In de laatste stap, optimaliseren we jouw website. Dit kan op verschillende manieren, maar waar we het hier over gaan hebben is e-commerce en SEO-teksten optimalisatie. Om je hierbij te helpen, bieden wij onder andere speciale SEO-teksten pakketten aan. Een van de belangrijkste vereisten om vindbaar zijn in Google is namelijk een goede basistekst.

SEO-teksten optimalisatie, belangrijk voor jouw e-commerce

Wat is SEO-teksten optimalisatie? SEO staat voor ‘Search Engine Optimalisation’, oftewel alle inspanningen die je doet om jouw website zo hoog mogelijk te krijgen in de gratis zoekresultaten van zoekmachines. Je doet dit door in te spelen op relevante trefwoorden en trefwoordcombinaties.

Om je website en webshop zo SEO-optimaal mogelijk te houden, zou je elke week minstens vijf uur bezig moeten zijn met het herschrijven van de content op je website. Dit doe je door alle pagina’s (met een nadruk op de belangrijkste pagina’s) wekelijks of tweewekelijks te herschrijven. Daarnaast is het ook belangrijk om de teksten in de gaten te houden om te kijken of ze resultaat opleveren.

Aangezien dit veel werk is bieden wij meerdere opties aan om jou hierbij te ondersteunen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen qua SEO-optimalisatie en e-commerce?

Wanneer het aankomt op SEO-teksten optimalisatie bieden wij meerdere opties aan:

  1. SEO-teksten pakket
  2. Online marketing pakket
  3. SEO-teksten optimalisatie workshop
SEO-content optimalisatie copywriter copywriting website webshop SEO optimalisatie leertrajecten inplpannen

SEO teksten pakket

Een favoriet bij onze klanten zijn onze SEO-teksten pakketten, een pakket op maat waarbij jouw website en webshop wekelijks een vast aantal uren onder handen wordt genomen. Staan er nog geen teksten op je website/webshop? Geen probleem, het is ook mogelijk om teksten voor je website te schrijven. Hoe dit wordt aangepakt verschilt van website tot website. Het is bijvoorbeeld mogelijk om vanuit een basistekst van jullie te werken of basisinformatie waaromheen onze team van ervaren copywriters een tekst schrijft. Wij bekijken welke trefwoorden het goed doen, welke pagina’s zeker bijgewerkt moeten worden en schrijven dus aan de hand van basisteksten of informatie die jij voorziet de content op jouw website verder uit.

Daarnaast zullen onze copywriters zich telkens inwerken en dus een stuk onderzoek doen om zeker de juiste woorden en toon te gebruiken in de teksten. Aan de hand van tools, toegang tot je website en een natuurlijk gevoel voor taal, kunnen deze copywriters jouw website hoger in de zoekresultaten krijgen. Zo ben je gemakkelijker te vinden door potentiële klanten.

Online marketing pakket

Uiteraard kunnen wij je ook van A tot Z helpen met onze online marketing pakket. Dan helpen we je van de planning van je webshop en het bouwen ervan, tot ondersteuning bij SEO-optimalisatie. Hierbij krijg je ook opleidingen. Dit zodat je zelf verder kan gaan met je webshop of website optimaal te houden nadat het traject is afgelopen.

SEO-teksten optimalisatie workshop

Ben je een echte doe-het-zelver, dan bieden wij ook verschillende workshops aan. In onze SEO-webteksten schrijven voor e-commerce ondernemers leren we je de basics van webteksten schrijven en hoe je deze SEO-content optimaliseert. Ben je aangemeld bij de kmo-portefeuille? Wij zijn geregistreerd bij kmop en je kan dus een financiële ondersteuning krijgen wanneer je bij ons een opleiding volgt. Wij bieden ook nog andere workshops aan, bezoek onze webshopacademie voor de volledige lijst.

Heb je nog vragen? Contacteer ons en wij zitten samen met jou om te kijken naar de mogelijkheden!

De SEO-check als een startpunt voor SEO-optimalisatie

Voor de meeste KMO’s is goed scoren in zoekmachines ZEER belangrijk. KMO’s beschikken vaak niet over grote marketingbudgetten om andere online kanalen in te schakelen voor meer website bezoekers. Jammer genoeg weten veel webbouwers niet goed hoe om te springen met de enorme kansen die zoekmachines bieden.

Daarom zien we nog heel vaak websites die op vlak van SEO totaal niet in orde zijn. Laat staan dat ze geschikt zijn om aan SEO-optimalisatie te kunnen gaan doen in de toekomst. De belangrijke zaken om goed te scoren in Google ontbreken vaak op websites die we screenen. Wil jij weten waar je staat met jouw website? Schrijf je dan in voor een seo-check en screening van je site.

gratis seo-check & site analyse