PrestaShop URL-optimalisatie voor SEO

Prestashop Url's optimaliseren

Prestashop url's worden niet automatisch op de meest SEO-vriendelijke manier georganiseerd. Vooral het tonen van ID's in de url zorgen voor niet mooi gestructureerde url's.

In dit artikel leest u meer over twee grote aanpassingen die de structuur optimaliseren.

(EDIT: de volgende module verscheen na het publiceren van dit artikel en biedt beide aanpassingen in 1 aan: https://addons.prestashop.com/nl/url-omleidingen/19643-advanced-seo-friendly-urls.html)

1. PRODUCT ID's IN PRODUCT- EN CATEGORIENAMEN

Standaard toont Prestashop het product- of categorie ID van bijhorende pagina in de url.
Voorbeeld categoriepagina:

Schermafbeelding_2017-06-26_om_12.08.42.png

Voorbeeld productpagina:

Schermafbeelding_2017-06-26_om_12.11.51.png

Naast het feit dat het ID nummer geen meerwaarde heeft op SEO vlak, zien we ook dat het ID in de categoriestructuur verdwijnt bij een productpagina. Dit heeft tot gevolg dat product-url niet afbreekbaar is. Als we de url van in het voorbeeld nemen, zou de pagina /nl/subsubcategorie/ niet gevonden worden.

We verwijderen dus best de ID uit de url-structuur.
Prestashop heeft een betalende module (€59,99) ontwikkeld die het nodige hiervoor doet: https://addons.prestashop.com/nl/seo-zoekmachineoptimalisatie-vermelding/25758-seo-performance-url-cleaner.html?utm_source=back-office&utm_medium=push-addons&utm_campaign=back-office-NL&utm_content=download

BELANGRIJK: wanneer we de ID uit de url verwijderen, moet elke pagina op shop een verschillende "vriendelijke url" hebben. Pagina's met dezelfde vriendelijke url, zullen maar naar 1 van die pagina's kunnen doorverwijzen.
De Prestashop-module hierboven voorziet ook een handige check op duplicate url's zodat je ze snel kan aanpassen indien nodig.

2. VOLLEDIGE CATEGORIE STRUCTUUR WEERGEVEN

Standaard toont Prestashop maar 1 categorie in de url van een (sub)categorie of productpagina. Voor SEO redenen is het interessant om de volledige boomstructuur van categorieën in de url te hebben. Met 2 acties kunnen we dit oplossen.

A) Ga via "Instellingen > SEO & URL's" naar het stuk "Schema's van URL's". Wijzig het schema van de url's voor product en categorie naar de gegevens zoals in het screenshot.

prestashop url optimalisatie url-optimalisatie webshop website

B) Om de wijziging van url schema effectief door te voeren, hebben we volgende gratis module nog nodig: https://github.com/Ha99y/PrestaShop-modules-CleanURLs

BIJKOMEND: Een productpagina neemt de categoriestructuur in z'n url over van de standaard categorie waaraan hij toegewezen is. Zie screenshot voor een visuele weergave.

prestashop url optimalisatie url-optimalisatie webshop website

Heb je nog meer vragen over de SEO-optimalisatie van onze website? Aarzel niet om ons te contacteren! Wij kijken je website en webshop ook na! Klik op onderstaande afbeelding!